OVO JE 10 REKORDA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Jako TEŠKO će neko moći da ih OBORI!
Novak Đoković, Foto: Foto/YouTube/Printscreen

zanimljivo

OVO JE 10 REKORDA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Jako TEŠKO će neko moći da ih OBORI!

Ovo je zaista impresivno

Objavljeno: 16:59h

Novak Đoković oborio je gotovo sve moguće teniske rekorde.

Pred Srbinom su padali svi redom, a postoji deset lestvica koje je postavio najbolji tenser sveta, za koje se smatra da nikada neće biti oborene.

Deset rekorda Novaka Đokovića koji najverovatnije neće biti oboreni nikada, ili bar ne za naših života.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Nedelje na prvom mestu: Novak Đoković nastavio je dominaciju na ATP listi. Najbolji teniser svih vremena je na prvoj poziciji bezbedan sve do 10. juna, odnosno do kraja Rolan Garosa, čime će dostići 428 nedelja na tronu.

Novak u prošloj nedelji nije izgubio bodove, Siner je dobio 200, a Karlosu Alkarasu obrisano je čak 800. U top 5, Danil Medvedev je dobio 110 bodova, a Aleksandar Zverev skromnih 10.

Završene godine na prvom mestu: Nole je osam puta završio godinu na prvom mestu, a u narednom periodu imaće priliku da obori i taj uspeh.

Niz uzastopnih pobeda: Đoković je 2011. godine uzastopno slavio 41 put uz sedam osvojenih trofeja, pre nego što je izgubio na Rolan Garosu.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

To je 15 više vezanih pobeda od starog rekorda, koji je takođe držao Novak.

Najviše dobijenih mečeva protiv igrača u top 10: Čak 275 pobeda najbolji teniser sveta ima protiv igrača koji se nalaze u prvih 10 na ATP listi.

Najviše ATP poena u jednom trenutku na kontu:

Novak Đoković je nakon što je osvojio Rolan Garos 2016. godine na svom saldu imao neverovatnih 16.950 poena na ATP listi, skoro dva puta više od Rodžera Federera u tom trenutku, a njegov rekord je prestigao za 1000 poena.

Najviše odigranih finala na Gren slemovima:

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak ni na jednom Grend slemu nije imao manje od sedam finala. U Australiji je odigrao 10 finala, u Parizu sedam, Londonu devet i Njujorku 10 finala.

Koliko finala toliko i titula: Đoković je na Australijan openu osvojio 10 titula iz 10 finala. Što je podatak koji je pitanje da li će ikada neko u istoriji napraviti.

Najviše pobeda na svim Gren slem turnirima: Minimum je Novak zabeležio 88 pobeda na najvećim turnirima u tenisu i to u Njujorku, dok je u Parizu i Londonu upisao 92, a u Melburnu 94 pobede.

Svaki Masters minimum je osvajao dva puta: Đoković je u karijeri minimum bar dva puta osvajao turnir iz Masters serije, ako bi još jednom osvojio Monte Karlo, imao bi na svakom po tri osvojena trofeja.

Za kraj dovoljno je reći 24 Grend slema! Jednostavno GOAT.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Sportal/ Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.